KLOG PRAKSIS I MADKUNDSKAB

Klog praksis er:

  • At arbejde med fødevarer, sundhed og madkultur, der understøtter den enkeltes elevs færdighedsniveau

  • En tæt sammenhæng mellem teori og praksis 

  • Når fagsprog inddrages aktivt i undervisningen 

 

Bring verden ind i skolen

På fagportalen til madkundskab møder eleverne fagfolk, der til dagligt arbejder med råvarebearbejdning og madlavning, på måder som også eleverne skal afprøve.

Fagportalen til madkundskab

Madkundskab.gyldendal.dk er fyldt med inspirerende undervisningsforløb til både valgfaget og den almene undervisning.

Fokus på valgfag og prøve

Fagportalens valgfagsindhold giver eleverne inspirerende temaer og prøveforberedende aktiviteter.

Giv dine elever en arbejdsbog

Med vores arbejdsbog til valgfagets kan du give dine elever mulighed for at samle deres viden og erfaringer med materialer, teknikker og metoder i en personlig arbejdsbog.

Lærervejledning til prøven

Prøvevejledningen giver overblik over alt det praktiske og guider dig til, hvordan prøven kan organiseres og tilrettelægges på jeres skole. Med hæftet får du også arbejdsark, skabeloner og eksempler på prøveoplæg.

Få teorien ind i madkundskab

Madkundskab – en teoribog af Helle Brønnum Carlsen kan anvendes på flere niveauer i faget og både til den obligatoriske del i 5.-6. klasse og til valgfaget. Bogen er velegnet som et opslagsværk i 5.-6. klasse og som taskebog til valgfag i 7.-8 klasse, hvor de introducerede teoretiske begreber skal være på plads, når eleverne skal til prøve i faget efter 8.klasse. Hør Helle fortælle om bogen.

Fokus på madspild og klima

På fagportalen finder du flere forløb med fokus på madens Co2 aftryk, madspild og klimabelastning. Forløbene er udarbejdet i samarbejde med bl.a. Fødevarestyrelsen, Madkulturen og ToGoodToGo.

Hold dig opdateret!

Har du spørgsmål?

Skriv til vores redaktør Nina Hansen-Hink, hvis du har spørgsmål til materialer.

Se andre materialer til de praktisk/musiske fag